Pressupostos participatius del Masnou 2020-2021

Què són?

Els pressupostos participatius del Masnou són un exercici d’aprofundiment democràtic a través del qual la ciutadania pot decidir de manera directa una part del pressupost del capítol d’inversions del municipi.

Es tracta d’un procés participatiu que combina la democràcia deliberativa (generació d’intel·ligència col·lectiva) amb la democràcia directa (presa de decisions a través d’un procés de votació).

Això vol dir que la ciutadania pot presentar propostes concretes d’inversió per millorar el municipi. Posteriorment, aquestes propostes seran analitzades per l’Ajuntament (anàlisi de viabilitat). Després, les propostes que resultin vàlides seran prioritzades per la ciutadania. I finalment, les persones empadronades al municipi decidiran, a través d’una votació, els projectes guanyadors per tal que l’Ajuntament els executi.

Què decidim?

Des de l’Ajuntament del Masnou volem decidir amb tu una part de les inversions del pressupost municipal. És per això que iniciem un procés de pressupostos participatius en què els ciutadans i ciutadanes del Masnou poden determinar el destí de 500.000 € del pressupost municipal. Et convidem a fer propostes, prioritzar-les i votar-les.

En aquest web pots trobar tota la informació del procés degudament actualitzada i participar activament en cadascuna de les fases. INFORMA-TE’N, PARTICIPA-HI I DECIDEIX!

Qui pot fer propostes?

Totes les persones que viuen, treballen o tenen algun vincle amb el municipi poden presentar propostes individualment, en grup (amics, família) o com a entitat.

El període per presentar propostes comença el dilluns dia 3 de febrer i acaba el diumenge dia 23 de febrer de 2020 (ambdós inclosos).

MÉS INFORMACIÓ https://participa.elmasnou.cat/pressupostos-participatius

Fases del procés

febrer de 2020

FASE 0

Presentació pública del procés de pressupostos participatius del Masnou 2020-2021 i recollida de propostes a través d’un taller participatiu (dia 3 de febrer a les 19.00 h a la Sala Joan Comellas).del 3 de febrer al 23 de febrer de 2020

FASE 1

Del 3 al 23 de febrer de 2020 (ambdós inclosos) totes les persones que viuen, treballen o tenen algun vincle amb el municipi ens poden fer arribar les seves propostes a través d’aquesta pàgina web i/o mitjançant la butlleta del tríptic.març-abril de 2020

FASE 2

Validació tècnica de les propostes rebudes (març-abril de 2020).maig de 2020

FASE 3

Jornada participativa per prioritzar les propostes que passaran a la fase final de votació (maig de 2020).setembre de 2020

FASE 4

Votació final (setembre de 2020). Podran votar en línia o presencialment totes les persones que tinguin més de 16 anys i que estiguin empadronades al Masnou.any 2021

FASE 5

Execució de les propostes guanyadores.